Boyun bakımı için birkaç dakika yeter



Boyun bakımı için ayrılacak birkaç dakika onun güzelliği ve zerafeti için yeterlidir. Yüze nasıl her gün itina edilip masaj ve makyaj yapılıyorsa aynı makyajın boyuna da yapılması gereklidir. Sabahları biraz sert bir fırça ile boyun derisi kızarıncaya kadar fırçalamanın büyük yararı vardır. Böylece kan dolaşımı hızlanır ve kaslar canlanır. Fırçalama işi bitince, cildi gerici bir krem sürmeli ve boyun üzerinde bir buz kalıbı gezdirilmelidir.

Çizgiler ve kırışıklıklar:
Boyun öylesine çabuk kırışır ki işin daha da kötüsü, boyun kırışık olunca yüzdeki hatlardan buruşuklardan daha ihtiyar gösterir insanı. Boyun kırışıklıklarını önleyen en etkili ilâç baldır. Boyuna sürülen bal yarım saat kadar tutulduktan sonra sıcak suyla yıkanır. Devamlı yapılacak bu bakım boyunun kırışmasını önlediği gibi belirmiş olan kırışıklıkları da yok eder. Boyun derisinin hafif hafif çimdiklenmesi ya da parmak uçları ile atılacak hafif tokatlar da boyun için gerekli bakıma yardımcı olur. Çimdiklemeler ya da hafif tokatlar boyun derisi kızarıncaya kadar sürdürülmeli sonra fondöten ya da pudra ile hafif bir makyaj yapılmalıdır.

Gece yatarken:
Boyuna gece bakımı yapılırken, besleyici bir krem sürülerek, aşağıdan yukarıya doğru masaj yapılmalı ve elle boyuna yavaş yavaş vurulmalıdır. Bu basit bakım düzenli yapıldığı zaman uzun yıllar güzel bir boyuna sahip olunur

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder